Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Yenilginin hazmı çocuk yaşta aşılanacak"

YazarMesaj
larenuf

larenuf

Yenilginin hazmı çocuk yaşta aşılanacak" Empty
MesajKonu: Yenilginin hazmı çocuk yaşta aşılanacak"   Yenilginin hazmı çocuk yaşta aşılanacak" EmptySalı Kas. 06, 2007 7:14 pm

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından başlatılan Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi, Konya'da hayata geçiriliyor.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünde, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Başkanı Mehmet Baykan ile düzenlediği basın toplantısında, TMOK'un genç nesillerin spor kültürü ve olimpizm ile erken yaşta tanışmaları amacıyla Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi'ni geliştirdiğini söyledi.

Bu projenin daha önce Adapazarı, Edirne, Manisa, Mersin ve Kırklareli'de uygulandığını belirten Şahin, projenin bu yıl Konya'da hayata geçirileceğini bildirdi.

Proje kapsamında 40 bin öğrenciye ulaşarak spor kültürü konusunda eğitim verileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Son yıllarda sporda hoş olmayan bazı olaylarla karşılaşıyoruz. Bazı kişilerin spor kültüründe sadece kazanmak var. Kaybetmeyi kabullenemiyorlar. Proje ile çocuklara kaybetmeye karşı tahammül, fair play ve hoşgörü konularında eğitim verilecek. Burada amaç özellikle yenilginin hazmını çocuk yaşta aşılamak. Çocuk yaştakilere, sporda iki sonucun olacağını, bunlardan birisinin yenilgi olabileceğini anlatmalıyız.''

Böylece gelecekte hem saha içinde sporcular arasında hem de tribünde izleyiciler arasında karşılıklı anlayış ve hoşgörünün geliştirilmesi, fair playin tam olarak yerleştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Şahin, ''Biz 40 bin öğrenci hedefliyoruz ama bütün okullara CD'ler dağıtılacak ve öğrenciler beden eğitimi derslerinde bunları izleyerek eğitim alacaklar. Yani on binlerce öğrenciye ulaşmış olacağız'' dedi.

Şahin, bu projeye kendilerinin de büyük önem verdiğini, çalışmanın sporda şiddetin önlenmesi yolunda önemli bir adım olduğunu kaydetti.
http://www.megaxx.tr.cx

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-